Parveke kesäkuntoon 5 vinkillä

Näin saat kesäparvekkeen kodikkaaksi

Kesän alku on loistava aika siivota ja sisustaa parveke kesäkuntoon. Parveke voi olla parhaimmillaan yksi lisähuone. Tässä viisi vinkkiä, miten parveketta voi hyödyntää parhaiten:

1. Parvekkeen käyttötarkoitus määrittää kalusteet

Mieti, miten vietät aikaa parvekkeella. Onko siellä kiva syödä, istua iltaa tai vaikkapa rentoutua hyvän kirjan parissa. Parvekkeen käyttötarkoitus määrittää kalustuksen. Pöytäpintaa tarvitaan syömiseen, sohva tai nojatuolit ovat mukavia iltaa istuessa ja lukemisessa lokoisa tuoli.

2. Parvekkeesta suurempi oikean kokoisilla kalusteilla

Ota parvekkeesta mitat eli leveys ja syvyys ennen kuin lähdet ostoksille. Tutki netistä eri toimittajien kalusteiden mittoja. Kalusteiden koon hahmottaa paremmin, kun mittanauhan kanssa mallaa potentiaalisten kalusteiden kokoa tilassa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että ruokapöydän tuolit tarvitsevat taakseen vähintään 75 cm:n verran tilaa, jotta tuoleille pääsee istumaan ja nousemaan ylös. Älä sisusta parveketta liian ahtaaksi!

3. Tekstiileillä kodikkuutta

Parvekkeille saa nykyään monenlaisia mattoja, vaikka parveke ei olisikaan lasitettu. Matoissa löytyy erilaisia värejä, pehmeitä ja kovia materiaaleja sekä kuvioita. Istuintyynyt ovat useimmiten yksivärisiä, joten matolla ja koristetyynyillä saa kivasti väriä.

4. Valaistuksella tunnelmaa

Monilla parvekkeilla on oma parvekevalo. Sen lisäksi tunnelmaa voi lisätä sisustusvaloilla, kuten aurinkokennoilla toimivilla valosarjoilla tai lyhdyillä.

5. Kasveilla näyttävyyttä

Kasvit kannattaa ostaa sen mukaan, miten aurinko paistaa parvekkeelle. Näin kukat kukoistavat paremmin. Kasveista saa näyttäviä yhdistelemällä niitä ryhmiksi. Vaikka et välittäisi kukkivista kukista niin muista, että parvekkeella voi kasvattaa helposti myös erilaisia hyötykasveja. Esimerkiksi kaupan vihannesosastolla myytävät yrtit on helppo istuttaa parvekeruukkuihin tai parvekkeelle voi ostaa vaikkapa mansikka-amppelin tuomaan koko kesäksi sekä viihtyisyyttä että makeita hetkiä!