Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) opiskelija-asuntojen vuokraus

Tällä hetkellä heti vapaana vuokrattavaksi

  • Tyttösolu n. 19 m2, vuokra 380,00 €/kk, määräaikainen 31.8.2022 saakka
  • Poikasolu n. 19 m2, vuokra 380,00 €/kk, määräaikainen 31.8.2022 saakka

Ilmoittauduthan hakijaksi!

Kuka voi hakea?

Opiskelija-asuntoa voivat hakea Helsingin yliopistossa päätoimisesti perustutkintoa suorittavat opiskelijat. Opintojen eteneminen tarkistetaan vuokrasopimuksen solmimisen yhteydessä (opiskelutodistus on toimitettava ennen sopimuksen allekirjoittamista), sitä uusittaessa sekä asumisoikeudentarkistuksessa tai normaalin asioinnin yhteydessä.

Opiskelija-asuntokohteet

Kamppi, Helsinki; Domus Academica, Leppäsuonkatu 9 B (61 asuntoa)

Helsingin keskustassa Kampissa sijaitseva Domus Academica on tarjonnut opiskelija-asuntoja Helsingin keskustassa jo vuodesta 1947 asti. Erittäin hyvä sijainti takaa sen, että kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Kiinteistössä on monipuoliset asuin- ja opiskelijapalvelut. Domus Academicassa on myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan erilaisia harrastus- ja etujärjestöjen tiloja. Kiinteistössä on hissi. Huom! Lemmikkieläinten pito on kielletty kaikissa asunnoissa.

Huoneistotyypit ja vuokrat:
Yksiöt (vuokrat n. 600 – 630 €)
Solu, 2 asukasta (vuokrat n. 380 – 400 €)
Perheasunnot (yksiö/kaksio) (vuokrat n. 680 – 800 €)

Huoneet ovat kalustamattomia, mutta ne on mahdollista vuokrata myös kalustettuna.  Huoneistojen pohjakuvat löytyvät sivupalkista.

Minkälaista asuntoa voin hakea?

  • Yksin asuvat – Soluasunto (erikseen miehille ja naisille), yksiö tai kaksio
  • Pariskunta – Perheyksiö tai perhekaksio
  • Lapsiperhe – Perheyksiö tai perhekaksio

Asumisaika

HYYn opiskelija-asunnoissa on asumisajanrajoite enintään viisi vuotta.

Perustelluissa poikkeustapauksissa voidaan asukkaan kanssa sopia määräaikaisesta, enintään kuuden kuukauden jatkoajasta mikäli vuokralaisen opinnot päättyvät jatkosopimuksen aikana.

Näin haet asuntoa

Ilmoittaudu hakijaksi ja jätä hakemuksesi netissä täyttämällä asuntohakemus.

Asuntohakemuksen voit täyttää tästä

Asuntoa voit hakea heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Hakijalla voi olla voimassa yksi hakemus kullekin eri asuntotyypille (yksin, perhe).

Muista päivittää hakemuksesi tai se poistuu järjestelmästä. Hakemuksen voit uusia tekemällä uuden hakemuksen ja mainitsemalla lisätiedoissa, että kyseessä on hakemuksen uusinta.

Luottotietojen tarkistaminen
Hakijoiden sekä alaikäisten hakijoiden huoltajan luottotiedot tarkistetaan aina hakemuksen yhteydessä automaattisesti Suomen Asiakastiedon järjestelmästä. Kun haet asuntoa niin annat samalla suostumuksen tarkistaa omat luottotietosi sekä mahdollisen huoltajasi luottotiedot.

Asuntotarjous
Otamme yhteyttä, kun sopiva asunto vapautuu tarjottavaksi. Lähetämme asuntotarjouksen sähköpostitse, joten muista tarkkailla sähköpostiasi.

Sähköpostilla tulevasta asuntotarjouksesta löytyvät tarkemmat tiedot asunnosta ja ohjeistus asunnon katsomiseen. Asuntotarjouksessa on määräaika tarjouksen vastaanottamiseen ja mikäli et ole vahvistanut asuntovarausta mainittuun määräaikaan mennessä, tarjoamme asuntoa seuraavalle.

Mikäli et halua vuokrata sinulle varattua asuntoa tee asuntovarauksen peruutus asuntotarjoukseen vastaamalla. Tarjotusta asunnosta voi kieltäytyä perustellusta syystä yhden kerran. Toisen kieltäytymisen jälkeen hakemuksenne poistetaan.

Vakuus
Vakuusmaksu on soluhuoneesta 260 € ja yksiöstä, pienkaksiosta, kaveri- sekä perheasunnosta 500 €. Käytettäessä vakuutena sosiaaliviraston maksua on vuokralaisen toimitettava kuitti, josta käy ilmi sosiaaliviraston suoritus rahavakuuden maksamisesta HYYn vakuusmaksutilille.

HUOM!
Vuokralaisella ei ole oikeutta ilman vuokranantajan lupaa alivuokrata tai luovuttaa huoneistoa tai sen osaa toiselle eikä vakituisesti pitää luonaan vuokrasuhteeseen kuulumattomia henkilöitä. Vuokrasopimus on henkilökohtainen eikä vuokrasopimusta saa siirtää toiselle henkilölle. Vuokranantaja edellyttää asunnon olevan opiskelija-asuntokäytössä. Väärinkäytös johtaa vuokrasopimuksen purkuun.

Kotivakuutus
Ota kotivakuutus kotisi turvaksi sillä irtaimistosi ei kuulu kiinteistön vakuutuksen piiriin

Kotivakuutus on pakollinen. Jos yläkerran asunnossa vaikka sattuisi vesivahinko ja irtainta omaisuuttasi vahingoittuu, niin oma kotivakuutuksesi on ainoa turva minimoida vahinkoa. Kotivakuutus on paras turva myös varkauden, vesivahingon tai tulipalon sattuessa.

Irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti joko täyttämällä irtisanomislomake netissä tai kirjeellä. Irtisanomisilmoitusta ei voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse.

Mikäli asut perheasunnossa ja olette kaikki muuttamassa pois asunnosta, tulee kaikkien asukkaiden täyttää irtisanomisilmoitus.

Asunnon irtisanominen

Saat lomakkeen lähetyksestä kuittausilmoituksen näytöllesi sekä sähköpostiin.

Irtisanottuasi asunnon lähetämme irtisanomisen vahvistuksen sähköpostitse ja ohjeistusta poismuuttoon liittyen käyttöösi.

Irtisanomisaika
Irtisanomisaika on toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa aina yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty. Määräaikainen sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista. Irtisanoessaan asuntonsa vuokralainen antaa vuokranantajalle luvan asunnon huoneiston ennakko- ja poismuuttotarkastuksen suorittamiseen.

Ota yhteyttä!

Opiskelija-asuntovuokrauksen yhteystiedot:
Colliers Finland Oy
HYY opiskelija-asuntovuokraus
Puh. 020 130 20
HYY-asunnot(at)colliers.com

Jätä asuntohakemus