Näin teet asunnosta viihtyisän ilman remonttia

Viisi vinkkiä miten teet kodista viihtyisämmän

Asunnosta saa viihtyisän ja persoonallisen pienillä nikseillä. Tässä viisi vinkkiä:

1. Huonekalujärjestyksellä tilasta mielenkiintoisempi

Kokeile erilaista huonekalujärjestystä. Mittanauhan avulla saa hahmotettua esimerkiksi sen, että mahtuuko sohva olohuoneessa toisinpäin. Yhdistetyssä olohuone-ruokailutilassa voi kokeilla vaihtaa ruokapöydän ja olohuoneen paikkaa. Mikäli harkitset uuden kalusteen ostoa, mittaa tila, mihin kaluste tulee ja ota mittanauha mukaan myös ostoksille. Suuressa huonekalumyymälässä kalusteet näyttävät pienemmiltä kuin kotona.

2. Väriä elämään

Maailmassa riittää erilaisia värejä ja valitsemisen vaikeus tulee joskus eteen. Sisustaessasi vaikkapa olohuonetta valitse yksi väri, jolla sisustat 60 prosenttia huoneesta, toinen väri, jolla sisustat 30 prosenttia huoneesta sekä kolmas, muita kirkkaampi väri lopulle kymmenelle prosentille.

3. Tekstiileillä vaihtelua

Tekstiilit kuten verhot, matot, koristetyynyt, pöytätabletit ja sängynpeitot tuovat helposti ja edullisesti uutta piristystä huoneeseen. Tekstiilejä voi myös vaihdella huoneittain ja siirtää olohuoneen matto makuuhuoneeseen tai makuuhuoneen verhot olohuoneeseen.

4. Koriste-esineet paremmin esille

Laita esille osa mieluisimmista koriste-esineistä ja tee niistä ryhmiä. Voit vaihdella koriste-esineitä välillä ja saat uutta fiilistä. Liian suuressa tavaramäärässä mikään ei tule esiin. Sama koskee kasveja. Säilytystilaa kuten lipastoja voi vähentää, jos karsii tavaroita ja säilyttää näistä vain omat suosikit.

5. Valaistuksella erilaisia tehokeinoja

Kattovalaisin antaa perusvalaistuksen, mikä valaisee koko huoneen. Kattovalaisin ei tosin luo yleensä tunnelmaa. Tunnelma syntyy yksittäisistä kohdevalaisimista, jotka voivat olla jalka-, pöytä- tai seinävalaisimia. Valaisemalla nurkat, saadaan mielikuva suuremmasta huoneesta.